www.nkrf.no » Nyheter » 2013 » August » Artikkelprisen 2012

Vær oppmerksom på at Kommunerevisorens arkiv fra 2018 (og tidligere utgivelser) ligger på gammel serverløsning og er ikke spesielt tilrettelagt for lesing på telefon eller nettbrett.

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Artikkelprisen 2012

14.08.2013

Geir Sverre Braut er tildelt Kommunerevisorens artikkelpris for 2012.

Ass. direktør i Statens helsetilsyn, Geir Sverre Braut, vinner av Kommunerevisorens artikkelpris for 2012Kommunerevisorens artikkelpris henger høyt, og den har vært delt ut siden 1995.

Geir Sverre Braut, som er ass. direktør i Statens helsetilsyn, ble tildelt prisen for artikkelen «Samhandlingsreforma – lovtolkningsutfordringar for tilsyn og revisjon», som sto i Kommunerevisoren nr. 5/2012. Tildelingen skjedde i dag under et allmøte i Helsetilsynet, og det var tydelig at prisvinnerens kollegaer satte pris på utdelingen.

Juryen, som har vurdert kandidater til artikkelprisen for artikler skrevet i Kommunerevisoren i 2012, har bestått av: styreleder og ansvarlig redaktør Per Olav Nilsen, seniorrådgiver Bjørn Bråthen og daglig leder Ole Kristian Rogndokken.

I vurderingen av artiklene har det blitt lagt vekt på flere kriterier, bl.a. at artikkelen skal ta opp et aktuelt tema, ha faglig tyngde og bringe nytt lys over et tema samt at stoffet skal være presentert på en lett forståelig måte.

I artikkelen peker Braut på at de ulike profesjoner i tilsynssammenheng kan tolke forsvarlighetsbegrepet ulikt og på de uheldige konsekvensene det kan få. Samhandlingsreformen krever derfor klokskap i tilsynsorganene. Han avslutter artikkelen med følgende budskap:

«Om ein ikkje maktar å gjera samhandlingsreforma til også å bli eit løft for fornuftig fagleg samhandling kjem ho fort til å visna vekk som ein forvaltningsflopp.»

Leserne av Kommunerevisorene har tydeligvis også satt pris på Brauts artikkel, som så langt har oppnådd nærmere 1.100 treff på www.kommunerevisoren.no.

Her kan du lese prisvinnerens artikkel «Samhandlingsreforma – lovtolkningsutfordringar for tilsyn og revisjon», og her kan du laste ned en pdf-versjon av Kommunerevisoren nr. 5/2012.Til toppen av siden

Topp