www.nkrf.no » Nyheter » 2018 » Juni » Artikkelprisen 2017

Vær oppmerksom på at Kommunerevisorens arkiv fra 2018 (og tidligere utgivelser) ligger på gammel serverløsning og er ikke spesielt tilrettelagt for lesing på telefon eller nettbrett.

Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Artikkelprisen 2017

14.06.2018

Jan Roar Beckstrøm er tildelt Kommunerevisorens artikkelpris for 2017.

Kommunerevisorens artikkelpris for 2017 er tildelt Jan Roar Beckstrøm

Prisen henger høyt, og den har vært delt ut siden 1995.

Jan Roar Beckstrøm, avdelingsdirektør i Riksrevisjonen og prosjektleder for «Riksrevisjonens Datasenter», ble tildelt prisen for artikkelen «Maskinlæring, automatisering og algoritmer - det er nå det skjer», som sto i Kommunerevisoren nr. 6/2017. Prisen ble delt ut i forbindelse med at Beckstrøm holdt foredrag på NKRFs fagkonferanse 2018 i Drammen 12. juni.

Juryen, som har vurdert kandidater til artikkelprisen for 2017, har bestått av: styreleder og ansvarlig redaktør Per Olav Nilsen, daglig leder Rune Tokle og seniorrådgiver Bjørn Bråthen.

I vurderingen av artiklene har det blitt lagt vekt på flere kriterier, bl.a. at artikkelen skal ta opp et aktuelt tema, ha faglig tyngde og bringe nytt lys over et tema samt at stoffet skal være presentert på en lett forståelig måte.

I vinnerartikkelen skriver prisvinneren at Maskiner vil i første omgang kunne brukes til å automatisere mye av det som i dag er manuelle (og kjedelige) rutineoppgaver knyttet til datahåndtering. Det er på sett og vis bare å innse. Særlig er det grunn til å tro at mye av tradisjonell finansiell revisjon vil kunne automatiseres, blant annet ved hjelp av teknologi for maskinlæring.

Prisvinneren skriver videre at Et av våre motto er «Vi automatiserer kjedelige ting, så du får bedre tid til spennende ting».

Leserne av Kommunerevisoren har også satt pris på artikkelen. Den er blant de mest leste artiklene på www.kommunerevisoren.no og er hyppig delt i sosiale medier.


Her kan du lese artikkelen Maskinlæring, automatisering og algoritmer - det er nå det skjer - hhv. på kommunerevisoren.no og i pdf-format (side 4 - 7).Til toppen av siden

Topp